Hond redt man met gebroken nek!

Afgelopen oudejaarsavond maakte een 64-jarige man uit Michigan een val die hem bijna het leven kostte. Om 22.30 uur nam Bob een pauze van het kijken naar voetbal op tv en stapte naar buiten. Hij wilde hout halen voor het vuur toen hij uitgleed op een ijzige trap. Toen hij zonder jas in de sneeuw lag, wist hij dat hij diep in de problemen zat. Hij had zijn nek gebroken en kon zich niet meer bewegen. Bob’s vrouw was op bezoek bij haar ouders, en hij was helemaal alleen. Hij schreeuwde om hulp, maar de dichtstbijzijnde buurman was ver weg. Niemand hoorde hem, behalve zijn trouwe hond Kelsey.

Bob bleef om hulp schreeuwen tot hij uiteindelijk zijn stem verloor, maar Kelsey bleef de hele nacht blaffen. Hij droeg alleen lang ondergoed, een shirt en slippers toen hij in de sneeuw lag. Bij die temperaturen had in slaap vallen voor Bob fataal kunnen zijn. De hele nacht hield de 70 kilo wegende hond hem warm door bovenop hem te gaan liggen en hield hem wakker door zijn gezicht te likken en aan zijn armen te trekken.

Twintig uur later, om 18.30 uur op nieuwjaarsdag, wierp het blaffen van Kelsey eindelijk vruchten af toen een buurman hen vond. Bob werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en kreeg een spoedoperatie aan zijn ruggengraat. De operatie was een succes. De volgende dag begon Bob zijn armen en benen weer te bewegen. Zijn arts schrijft zijn opmerkelijke herstel toe aan Kelsey die hem warm hield na zijn val en aan Bob’s eigen mentale kracht. Dr. Colen zei: “Hij heeft een sterke en een zeer positieve persoonlijkheid, en daar hou ik van. Veel mensen eindigen snel in wanhoop, en dat is erg tragisch. Die positiviteit behouden is heel belangrijk.”

Bob is weer begonnen met lopen en Kelsey blijft bij elke stap die hij zet aan zijn zijde. Bob heeft ervoor gekozen om zijn achternaam niet bekend te maken om de privacy van zijn familie te beschermen, maar de heldenmoed van zijn hond Kelsey zal niet snel vergeten worden.

“Ik ben zo dankbaar voor mijn twee helden,” zei Bob. “Kelsey hield me warm, alert en hield nooit op met blaffen om hulp. Dr. Colen redde mijn leven en mijn vermogen om te bewegen. Ze zijn echt helden en ik zal ze eeuwig dankbaar zijn.”