Tien dingen die in elke handbagage thuishoren

Ruimte is schaars, maar deze voorwerpen zijn het meest waardig.

Er zijn veel manieren om je handbagage in te pakken, maar soms is het “wat” belangrijker dan het “hoe”. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: reizen in een vliegtuig kan zowel vies als saai zijn. Als ik in het vriendelijke luchtruim vlieg, heb ik een persoonlijke checklist van voorwerpen die “must-haves” zijn voor mijn handbagage, in mijn poging me een beetje frisser te voelen en me een beetje meer te vermaken. Veel van deze kleine voorwerpen verdienen ook een vaste plek in je handbagage.

Een schoon T-shirt. Vroeger nam ik nooit een fris T-shirt mee in mijn handbagage – dat wil zeggen, tot de vlucht dat ik een heel blikje Ginger Ale op mezelf morste, en de hele weg naar het zonnige Orlando in een vochtig, plakkerig shirt zat. Nu neem ik altijd een reserve mee.

Een pen. Als je zoals ik bent, kun je maar zo lang op je toestel staren voor je ogen glazig worden. Een pen komt van pas als je het kruiswoordraadsel van het tijdschrift aan boord wilt doen, douaneformulieren wilt invullen, of gewoon wilt krabbelen.

Een pakje kauwgom. Volgens Hearing Healthy stimuleert kauwgom kauwen of (zuigen op een hard snoepje) veelvuldig slikken, wat helpt de luchtdruk gelijk te maken.

Draagbare telefoonoplader. Het is een vernederend moment als je die melding van een bijna lege batterij op je telefoon krijgt en je weet dat je er niets aan kunt doen. Laat je niet onvoorbereid verrassen; investeer in een draagbare oplader om jezelf een kans te geven de verveling tijdens je over landvlucht te verdrijven.

Zonnebril/slaapmasker. De jury is er nog over uit wie tijdens een vlucht recht heeft op de schaduw van het raam, maar je kunt daar een nonissue van maken. Een masker opdoen is veel gemakkelijker dan in een etiquette debat verzeild raken met een vreemde.

Een staafje deodorant. Je zult te maken krijgen met wisselende temperaturen terwijl je van buiten door de luchthaven en in het vliegtuig reist. Gezien de nauwe ruimten waarin je je zult bevinden, kan het geen kwaad je opnieuw te kunnen insmeren (discreet in de badkamer, natuurlijk) als dat nodig is.

Tissues. Tissues zijn een van die dingen die je bij de hand wilt hebben voor je ze nodig hebt.

Snacks. Nu luchtvaartmaatschappijen blijven bezuinigen om hun overhead laag te houden, kun je er niet meer op rekenen dat ze je voldoende snacks voor de duur van je vlucht geven. Overweeg eens om bij Trader Joe’s te kopen in plaats van bij Hudson News.

Een tijdschrift. De reden waarom ik voor een tijdschrift kies is dat ik het in mijn tas kan duwen zonder me zorgen te maken over het in goede staat houden ervan, zoals ik dat voor een boek zou doen. Plus, het is een mooi excuus om mezelf te verwennen door iets trashy te lezen. Hoofdtelefoon. Misschien wel het belangrijkste voorwerp dat je kunt hebben, een koptelefoon komt goed van pas op het moment dat je iets zoekt om die vliegtuigmotoren of huilende baby’s te overstemmen. Zorg er alleen voor dat je oplaadkoffertje helemaal vol zit voor je opstijgt.