Hoe je van meerdere Google Home apparaten een verbonden luidsprekersysteem maakt


Op een gegeven moment besloot ik all-in te gaan op het in de buurt hebben van Google Home apparaten. Ik vind het heerlijk om te kunnen vragen wat het weer is, timers en herinneringen in te stellen, en uit te zoeken hoe oud een acteur is door het gewoon te vragen, zozeer zelfs dat er nu in bijna elke kamer van mijn huis een Google Home apparaat staat. Voor de kamers die er geen hebben, is een Mini waarschijnlijk dichtbij genoeg om er mijn stem voor op te pikken.

Als je, net als ik, Google Home apparaten verspreid over je huis hebt, kun je ze in feite met elkaar verbinden om een verbonden luidsprekersysteem te maken. Vergelijkbaar met zoiets als een Sonos, kun je Google vragen boven in je huis muziek te spelen, of als je een feestje geeft, al je Home apparaten in elke kamer van je huis dezelfde jams te laten uitpompen.

Het is een functie die al een hele tijd bestaat, maar ook een die iedereen die mijn huis bezoekt en hem in actie ziet, lijkt te verrassen. Het is ook super eenvoudig in te stellen.

Om een audiogroep te maken moet je ervoor zorgen dat al je Google Home apparaten met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn. Ga daarna naar de Apparaat instellingen op een van je luidsprekers (tik op de luidspreker en dan op het tandwiel-icoon rechtsboven).

Kies van daaruit Groepen uit het menu dat verschijnt. Je kunt daar “Create Device Group” kiezen om je groep te maken. Je moet daar een naam verzinnen. Herhaal daarna die stappen voor alle andere luidsprekers die je aan de groep wilt toevoegen, maar tik in plaats van een nieuwe naam te verzinnen gewoon de naam van je groep aan als je in dat Groepsmenu komt.

Daarna kun je op al die luidsprekers tegelijk muziek laten spelen door te zeggen “Ok Google, speel (leuk liedje of afspeellijst hier) op (die groepsnaam die je bedacht hebt).